preskoči na sadržaj
Vijesti

Projekt #sherajmoodgovorno

      Od 15. studenog 2016. godine Srednja škola Novska, s izvoditeljicom projekta profesoricom Helenom Vori uključena je u projekt pod nazivom #sherajmoodgovorno. Projekt se provodi u okviru Natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2016. godini, u kojemu je glavni nositelj Ženska soba – Centar za seksualna prava.

      


      Osim Srednje škole Novska, u projekt su uključene i dvije partnerske škole, Ekonomska i turistička škola Daruvar te Prva gimnazija Zagreb. Projekt u trajanju od godine dana, a financijski podržan od Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, usmjeren je na prevenciju elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima.

  Opći cilj projekta je suzbijanje seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama nad i među djecom i mladima. Specifični ciljevi su:

  • informirati djecu i mlade o pojavnim oblicima seksualnog nasilja na društvenim mrežama 
  • podići razinu znanja djece i mladih o mehanizmima zaštite i mogućim oblicima pomoći i podrške u slučaju elektroničkog nasilja 
  • senzibilizirati djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova o problematici seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama te o nužnosti postupanja sukladno obvezujućim Protokolima  
  • educirati roditelje o pojavnim oblicima seksualnog nasilja nad društvenim mrežama i mehanizmima zaštite

      U okviru projekta planirane su aktivnosti: fokus grupe učenika, poludnevni trening za učenike koji će razviti online kampanju, online kampanja, tisak i distribucija materijala, edukacija za volontere, provedba radionica u partnerskim školama, specijalizirana predavanja za roditelje te odgojno-obrazovne djelatnike kao i javne akcije učenika u lokalnoj zajednici.

      17. siječnja 2017. godine provedena je prva aktivnost projekta – održana je fokus grupa u kojoj je sudjelovalo 10 učenika naše škole, a cilj je bio dobivanje smjernica koje će poslužiti razvoju uspješne online kampanje. Radionicu je vodila profesorica Helena Vori u suradnji s profesoricom Željkom Pugelnik Vuković.

      Dana 13. veljače 2017. godine u prostoru Ženske sobe održan je prvi sastanak partnerskih organizacija na kojemu su sudjelovale profesorice i stručne suradnice partnerskih škola na projektu. Na sastanku su predstavljene aktivnosti provedene unutar partnerskih škola, sam projekt, donator te projektne aktivnosti. Uslijedio je detaljniji dogovor oko provedbe budućih projektnih aktivnosti te podjela uloga i odgovornosti svake od partnerskih organizacija te Ženske sobe kao nositeljice projekta. Više razgovora bilo je o dobivenim rezultatima u okviru provedenih fokus grupa s učenicama i učenicama triju škola.

                                                                                            Helena Vori, prof.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANDREA BABIĆ   datum: 24. 2. 2017.

Tražilica

 

Korisni linkovi
Knjižnica
 • E Lektire


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 3. 2012.

Ukupno: 177474
Ovaj mjesec: 1827
Ovaj tjedan: 574
Danas: 285

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Domaću zadaću iz matematike SAMOSTALNO pišeš

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Korisni linkovi

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju